Jak na půjčení a řízení auta v Anglii (2025): Tipy a zkušenosti

půjčení auta v Anglii / řízení v Anglii

Projeďte se podél pobřeží Anglie, zastavte se u středověkých hradů a objevte malebné vesničky anglického venkova. Díky autu prozkoumáte Anglii vlastním tempem. V tomto článku přinášíme kompletního průvodce půjčením auta v Anglii, včetně praktických informací o cenách, požadavcích a poplatcích, aby vaše půjčení auta v Anglii proběhlo snadno a bez problémů.

Zahrnuli jsme taky užitečné tipy pro řízení auta v Anglii – poplatky, na co si dát pozor a co je zakázané při jízdě v Anglii.

Obsah článku

Jak si půjčit auto v Anglii

Navštivte malebné oblasti jako Cotswolds s klikatými silničkami a kouzelnými vesničkami, projděte se po ikonických útesech Seven Sisters nebo se vydejte za dobrodružstvím do národního parku Lake District, známého svou úchvatnou přírodou a klidnými jezery.

S autem můžete objevovat každou část Anglie – od odlehlých pláží a přírodních rezervací po slavné hrady a historická města.

Půjčení auta v Anglii

  • Rezervace auta – nejlépe s dostatečným předstihem, abyste získali nejlepší cenu a výběr vozidel.
  • Vyzvednutí auta – připravte si rezervační číslo, cestovní pas, řidičský průkaz a kreditní nebo debetní kartu.
  • Kontrola vozidla – důkladně si zaznamenejte a vyfoťte veškerá poškození vozidla, abyste předešli nechtěným poplatkům při vrácení. Zkontrolujte taky nájemní smlouvu a podmínky pronájmu, například zda musíte vrátit auto s plnou nádrží.

Níže si podrobněji vysvětlíme celý postup, jak si půjčit auto v Anglii, včetně toho, jaké pojištění je zahrnuto a na co si dát pozor.

V další části článku se podělíme o tipy na řízení v Anglii, informace o placení mýtného a další praktické rady.

Discovercars.com je výborná platforma pro půjčení auta na místě. Nabízí skvělý výběr od mezinárodních i lokálních autopůjčoven, kvalitní podporu, dobré ceny a zrušení zdarma.

Anglie půjčení auta

Požadavky pro půjčení auta v Anglii

Věk řidiče:

Minimální věk pro půjčení auta je v Anglii obvykle 21 let, ale některé autopůjčovny vyžadují věk 23 let.
Pokud je vám do 25 let, většinou vám naúčtují dodatečný poplatek za mladého řidiče. Maximálně věk pro půjčení auta v Anglii je pak 80 let.

Řidičský průkaz:

Musíte mít platný řidičský průkaz, který jste drželi alespoň dva roky. Mezinárodní řidičský průkaz (IDP) je nutný pouze v případě, že nemáte řidičský průkaz z EU/EHP nebo pokud není v latince a nemá fotografii.

Kreditní nebo debetní karta

Autopůjčovny v Anglii často vyžadují kreditní kartu na jméno hlavního řidiče. Kreditní karta slouží k blokaci zálohy, která se odblokuje po bezproblémovém vrácení vozidla. V některých případech ale akceptují i debetní karty – snadno si tuto možnost můžete vyfiltrovat v levém sloupci při hledání vozu.

půjčení auta v Anglii

Postup při půjčení auta v Anglii

1. krok: Rezervace vozidla

Kde si rezervovat auto v Anglii?

V Anglii máte na výběr z široké nabídky autopůjčoven, které poskytují různé typy vozidel a služeb. Mezi nejznámější patří Europcar, Avis, Hertz a Sixt.

Tyto velké společnosti doplňují menší lokální autopůjčovny, které bývají cenově výhodnější volbou – například Drivalia nebo U-Save, které často nabízejí výhodnější ceny.

Zde si můžete snadno porovnat všechny nabídky, vybrat auto podle vašich požadavků a podívat se na hodnocení od předchozích uživatelů.

Při rezervaci zkontrolujte storno podmínky – ideálně si ověřte, zda můžete zdarma stornovat rezervaci v případě změny plánů (obvykle můžete do 48 hodin před vyzvednutím).

Brighton co navštívit v okolí Londýna

Jak si rezervovat auto v Anglii?

  • Rezervujte si auto online co nejdříve, abyste měli větší výběr vozidel a zajistili si výhodnější cenu.
  • Při rezervaci zadejte datum půjčení a místo vyzvednutí (například letiště nebo konkrétní město).
  • Poté se vám zobrazí dostupná vozidla splňující vaše kritéria. Uvedené ceny obvykle zahrnují pouze základní pojištění odpovědnosti za škodu a krádež se spoluúčastí (o pojištění si ještě povíme dále v článku).

Tip: Nenechte se zlákat nejnižší cenou některých autopůjčoven a ověřte si, zda autopůjčovna neskrývá některé poplatky nebo výjimky. Pečlivě si přečtěte podmínky pronájmu, kde najdete informace o záloze blokované na vaší kartě, zda můžete platit debetní nebo kreditní kartou a další důležité detaily. Hodně napoví taky hodnocení od ostatních uživatelů.

stonehenge anglie půjčení auta

Pojištění

V Anglii, stejně jako v mnoha jiných zemích, jsou autopůjčovny ze zákona povinné poskytovat minimální pojištění, které je zahrnuté v ceně pronájmu vozidla. Zde jsou hlavní typy pojištění, se kterými se můžete setkat při rezervaci auta v Anglii:

1. Povinné ručení (Third Party Liability – TPL)
  • Co pokrývá: Toto pojištění kryje škody způsobené třetím stranám, včetně zranění osob a poškození jejich majetku. Je to základní pojištění, které známe jako povinné ručení a vždy je automaticky v ceně.
  • Limity krytí: Limity se liší, ale obvykle jsou dostatečně vysoké, aby pokryly náklady spojené s běžnými nehodami.
2. Pojištění odpovědnosti za škodu na vozidle (Collision Damage Waiver – CDW)

Co pokrývá: CDW snižuje vaši finanční odpovědnost za škody na pronajatém vozidle v případě nehody. Toto pojištění však neeliminuje spoluúčast – částku, kterou budete muset uhradit v případě škody. Počítejte s tím, že často je výše spoluúčasti poměrně vysoká (stejně jako v jiných zemích), proto stojí za zvážení přidání plného pojištění. CDW je automaticky v ceně.
Výjimky: CDW nemusí pokrývat všechny typy škod, jako jsou poškození pneumatik, skel, podvozku nebo střechy. Také se nevztahuje na škody způsobené hrubou nedbalostí nebo porušením podmínek pronájmu.
V praxi: Pokud auto poškodíte, musíte zaplatit částku do výše spoluúčasti. Aby se autopůjčovna ochránila, zablokuje tuto částku na vaší kreditní nebo debetní kartě po dobu pronájmu. Jakmile auto v pořádku vrátíte, částku na vaší kartě uvolní.

3. Pojištění proti krádeži (Theft Protection – TP)
  • Co pokrývá: TP kryje náklady spojené s krádeží vozidla. Stejně jako u CDW, i zde existuje spoluúčast, kterou budete muset uhradit. TP je v ceně.
  • Výjimky: Toto pojištění obvykle nepokrývá osobní věci ukradené z vozu.
4. Plné pojištění

Některé autopůjčovny nabízejí možnost zakoupit si plné pojištění, které vás zbaví veškeré finanční odpovědnosti za případné škody nebo krádež. Toto pojištění je dražší, ale eliminuje riziko vysokých poplatků za spoluúčast.

Tip: Zvažte přidání plného pojištění, které pokrývá škody na vozidle, krádež a odpovědnost vůči třetím stranám. Pokud způsobíte nehodu nebo auto poškodíte, pojištění uhradí vaši spoluúčast. Na Discovercars často pořídíte plné pojištění levněji než na místě u autopůjčovny.

Některé kreditní karty nabízejí pojištění při jejich použití k platbě za pronájem auta. Tyto výhody obvykle poskytují „lepší“ kreditní karty (například s výhodami jako vstup do letištních salónků). Základní kreditní karty tuto službu nenabízejí.

Anglie půjčení auta

Platba

Většina autopůjčoven vyžaduje k zajištění rezervace kreditní kartu. Některé přijímají i debetní karty, ale vždy si to předem ověřte. Při vyhledávání si vyfiltrujete tuto možnost přímo v levém sloupečku, kde si zvolíte, zda chcete zálohu hradit kreditní nebo debetní kartou.

Výše spoluúčasti se liší podle modelu auta (konkrétní částku najdete v podmínkách pronájmu). Tuto částku vám po dobu půjčení auta zablokují na vaší kartě. Počítejte s částkou v rozmezí 1 500 až 2100 liber.

Upozornění: Pro blokaci spoluúčasti se nejčastěji využívá kreditní karta na jméno hlavního řidiče. To je běžná praxe po celém světě, protože kreditní karta představuje pro půjčovny nižší riziko než debetní karta. Kreditní kartu totiž získáte na základě bonity, zatímco debetní kartu může mít každý. Založení kreditní karty je dnes poměrně snadné a rychlé. My například používáme kreditní kartu od mBank, která nabízí dlouhé bezúročné období. Řada půjčoven ale akceptuje i debetní karty.

Whitstable

2. krok: Převzetí vozu

Doklady a požadavky:

  • Přineste si platný řidičský průkaz, cestovní pas a kreditní kartu na jméno hlavního řidiče (nebo debetní kartu, pokud to autopůjčovna akceptuje). Nezapomeňte také na potvrzení o rezervaci.
  • Minimální věk pro pronájem vozu v Anglii je obvykle 21 let, ale některé autopůjčovny vyžadují věk 23 let. Záleží na podmínkách konkrétní společnosti – podrobné informace hledejte v sekci “Podmínky pronájmu”.
  • Autopůjčovna připraví nájemní smlouvu a podle potřeby doplní další informace, jako je přidání druhého řidiče, sjednání dodatečného pojištění apod.

Discovercars.com je užitečná platforma pro rezervaci auta v Anglii. Nabízí širokou škálu vozů, přehledné srovnání cen a možnost zrušení rezervace zdarma.

Prohlídka vozu:

  • Pečlivě si prohlédněte auto a zaznamenejte veškerá existující poškození do předávacího protokolu.
  • Zkontrolujte, zda je vůz čistý a má plnou nádrž, pokud to vyžadují podmínky vašeho pronájmu.
  • Pracovník autopůjčovny vám poskytne formulář s údaji o stavu vozidla, počtu najetých kilometrů a stavu paliva v nádrži.

Důkladně zkontrolujte stav vozu a pokud objevíte další poškození, udělejte si fotky nebo video. Cokoliv, co nezdokumentujete, vám později pravděpodobně naúčtují.

Nezapomeňte překontrolovat funkčnost světel (včetně mlhovek) a povinnou výbavu vozu:

  • Reflexní vesta (minimálně pro řidiče)
  • Výstražný trojúhelník
  • Lékárnička
  • Sada náhradních žárovek
  • Rezervní pneumatika
  • Zvedák (hever)
  • Klíč na kola
Anglie Birmingham půjčení auta

3. krok: Vrácení vozu

  • Natankujte nádrž dle podmínek autopůjčovny. Pokud jste si domluvili vrácení s plnou nádrží, nezapomeňte ji doplnit před odevzdáním vozu. Auto nemusíte čistit, pokud není nadměrně znečištěné.
  • Vraťte vůz na smluveném místě a počkejte, až pracovník autopůjčovny zkontroluje stav vozidla a potvrdí, že je vše v pořádku. Na vrácení auta si vyhraďte přibližně 30 minut.
  • Pokud vznikly dodatečné poplatky, například za poškození, překročení limitu kilometrů nebo mýtné, budou vám strženy z kreditní karty.

Rezervujte auto za nejlepší cenu.

seven sisters anglie

Kolik stojí půjčení auta v Anglii?

Ceny za půjčení auta v Anglii se mohou lišit podle několika faktorů, včetně sezóny, délky pronájmu, typu vozidla a autopůjčovny. Níže jsme vypsali pro představu orientační ceny:

Mimo sezónu (říjen až březen):

  • Malý vůz (ekonomická třída): 25 – 40 £ na den
  • Střední třída: 40 – 60 £ na den
  • SUV: 60 – 100 £ na den

Hlavní sezóna (duben až září):

  • Malý vůz: 40 – 60 £ na den
  • Střední třída: 60 – 80 £ na den
  • SUV a luxusní vozy: 100 – 150 £ na den

Dodatečné poplatky:

  • Pojištění: 10 – 30 £ na den
  • Dodatečný řidič: 10 – 20 £ na den
  • Navigace (GPS): 5 – 10 £ na den
  • Dětská sedačka: 5 – 10 £ na den
  • Poplatek za mladého řidiče: 20 – 30 £ na den

Tyto ceny slouží především pro přibližnou představu, v jaké výši se mohou dodatečné poplatky pohybovat. Některé autopůjčovny navíc nabízejí slevy (například druhý řidič zdarma). Tuto informaci najdete vždy u daného vozu.

Ceny a dostupnost se liší, proto je nejlepší ceny a nabídku prozkoumat předem a porovnat si nabídky autopůjčoven na jednom místě.

Rezervujte auto za nejlepší cenu.

Whitstable Anglie

Tipy pro úsporu

  • Rezervace předem: Předběžná rezervace auta vám obvykle výrazně sníží náklady na půjčení.
  • Delší pronájmy: Většina autopůjčoven v Anglii nabízí slevy na delší pronájmy, takže pokud si auto rezervujete na více než dva dny, dost ušetříte.
  • Pronájem menšího vozu: Městské vozy a hatchbacky jsou levnější než luxusní nebo SUV modely. Zvažte, jak velké auto skutečně potřebujete. Na anglickém venkově určitě oceníte menší vůz, zatímco ve vyšších nadmořských výškách bývá vhodnější auto s vyšším podvozkem.
  • GPS: Google Maps nebo jiné mobilní aplikace často fungují lépe než GPS od autopůjčovny, a navíc ušetříte poplatky za zapůjčení navigace.

Ceny pohonných hmot v Anglii

Ceny pohonných hmot v Anglii bývají vyšší než v jiných evropských zemích. Přirovnala bych je například k Německu. Cena benzínu (Petrol) se pohybuje kolem 1,33 liber za litr a cena nafty (Diesel) kolem 1,69 liber za litr (platné pro říjen 2024).

Tip: Pokud hledáte nejlevnější benzínku v okolí, podívejte se na Petrolprices.com.

Oxford

Jak na řízení auta v Anglii?

Na co si dát pozor při řízení auta v Anglii

Jednou z největších výzev pro zahraniční řidiče je zvykat si na levostranný provoz. Pokud řídíte v Anglii poprvé, zde jsme vypsali několik základních tipů, na co si dát pozor při řízení auta v Anglii:

Levostranný provoz: Největší změnou pro zahraniční řidiče je jízda vlevo. Chce to cvik, ale po několika kilometrech si rychle zvyknete.

Kruhové objezdy: V Anglii je běžné, že kruhové objezdy mají více jízdních pruhů. Přednost má vždy vozidlo, které se již na kruhovém objezdu nachází (tedy zprava).

Úzké venkovské silnice: Anglický venkov je známý pro své úzké, často jednoproudé silnice obklopené vysokými živými ploty. Často se vyhýbáte protijedoucím vozidlům, zejména ve venkovských oblastech. Passing places jsou malá místa podél silnice, kde můžete najet a nechat protijedoucí auta projet. Tip: Je běžné používat bliknutí nebo zamávání jako zdvořilé gesto na poděkování, když vám někdo uvolní cestu.

V některých venkovských oblastech, zejména v národních parcích jako Lake District nebo Dartmoor, můžete na silnici potkat ovce, krávy nebo divokou zvěř.

Angličtí řidiči jsou většinou zdvořilí, ale na frekventovaných silnicích, zejména ve městech, můžete narazit na více netrpělivých řidičů.

Děti do 12 let nebo do výšky 135 cm se přepravují v dětské autosedačce nebo na podsedáku. Autosedačku nebo podsedák vám půjčí přímo v autopůjčovně.

Anglie Cotswolds

Rychlostní limity

V Anglii platí následující rychlostní limity:

  • 30 mph (48 km/h) ve městě
  • 60 mph (96 km/h) na silnicích mimo město
  • 70 mph (112 km/h) na dálnicích a dvouproudových silnicích

V Anglii jsou rychlostní kamery běžné a pokuty za překročení rychlosti bývají vysoké.

Silnice a jejich značení

Kromě dálnic (označených jako „M“) se setkáte i s hlavními silnicemi, označenými „A-roads“, které spojují větší města. Jsou dobře udržované, ale na rozdíl od dálnic nemusí být všude dvouproudé.

„B-roads“ jsou menší, regionální silnice, často klikaté a úzké, ideální pro objevování venkova.

Tip: Před cestou se ujistěte, že rozumíte anglickým značkám. Podívejte se na dopravní značení v Anglii.

Tankování v Anglii

Tankování pohonných hmot v Anglii je jednoduché a podobné jako v ostatních evropských zemích.

Čerpací stanice najdete hojně po celé zemi, zejména podél hlavních silnic, dálnic a ve městech. Většina stanic je otevřena od brzkého rána do pozdního večera, a mnohé z nich fungují i 24 hodin denně, hlavně na dálnicích a ve větších městech.

Pokud máte benzínku vlevo, najedete k ní prvním vjezdem. Pokud jedete k benzínce po pravé straně, pojedete až druhým vjezdem (je to vyznačené).

Typy pohonných hmot

  • Benzín (Petrol):
    V Anglii jsou běžně dostupné dva druhy benzínu – s oktanovým číslem 95 (unleaded 95) a 97 (unleaded 97). Označení na čerpacích stanicích je „Petrol“. Poznáte ho taky podle zelených trysek.
  • Nafta (Diesel):
    Nafta je označena jako „Diesel“ a na čerpacích stanicích ji najdete u černých trysek.
  • LPG (Autogas):
    LPG je v Anglii dostupné na některých čerpacích stanicích a je označováno jako „Autogas“.  Toto palivo je méně běžné, ale stále dostupné na vybraných stanicích.

Jakmile natankujete, zkontrolujete číslo stojanu a půjdete zaplatit přímo k pracovníkovi, kde číslo stojanu nahlásíte. Probíhá to úplně stejně jako v Česku.

Rezervujte auto za nejlepší cenu.

Anglie půjčení auta

Platí se v Anglii mýtné?

Teď vás určitě potěším – většina dálnic (motorways) a hlavních silnic (A-roads) je totiž v Anglii pro řidiče zdarma. Existují však některé výjimky:

Dartford Crossing (most a tunel přes řeku Temži):
Dartford Crossing spojuje Essex a Kent a je zpoplatněný pro všechna vozidla, která přes most projíždějí v čase 6:00-22:00. Poplatek je 2,50 £ za osobní automobil. Platba se provádí elektronicky prostřednictvím systému Dart Charge a musíte ji provést do 24 hodin po přejezdu. Neexistují zde žádné mýtné brány.
Oficiální zdroj: Dart Charge

M6 Toll:
Dálnice M6 Toll je zpoplatněná a vede kolem Birminghamu. Slouží jako rychlejší alternativa k často přeplněné dálnici M6. Pro osobní automobily počítejte s mýtným v průměru 6,20-8 £. Zaplatíte jednoduše kartou při sjezdu z dálnice.
Oficiální zdroj: M6 Toll

Congestion Charge v Londýně:
Pokud plánujete řídit v centru Londýna, zaplatíte poplatek 15 liber za den. Zóna je jasně označena značkami „C“ (Congestion Charge) a platí v časech: pondělí až pátek 7:00-18:00 a o víkendu a svátcích 12:00-18:00. Tento poplatek uhradíte elektronicky. Zde je mapa zóny, na kterou se poplatek vztahuje.
Oficiální zdroj: Congestion Charge

congestion charging řízení auta v Anglii

Ultra Low Emission Zone (ULEZ):
Londýn také zavedl zónu s nízkými emisemi, která se vztahuje na starší vozidla, která nesplňují emisní normy Euro 6 pro naftové vozy (rok 2015 a výš) a Euro 4 pro benzínová auta (rok 2005 a výš). Pokud váš vůz nesplňuje tyto normy, zaplatíte denní poplatek 12,50 £. Zóna ULEZ nyní zahrnuje celý Londýn (kromě M25)
Oficiální zdroj: ULEZ

Zpoplatněné mosty a tunely:
Humber Bridge: Poplatek je 1,50 £ pro auto do 3,5 tuny. Zaplatit můžete jednoduše kartou přímo na místě.
Tyne Tunnels: Poplatek za průjezd je 2,40 £. Zde najdete více informací o platbě.

Zóny s omezeným vjezdem a parkování

Zóny s omezeným vjezdem (LEZ a ZEZ):
Kromě zmíněné ULEZ existují další zóny s omezeným vjezdem, například Low Emission Zones (LEZ) v jiných městech a Zero Emission Zones (ZEZ). Například v Oxfordu zavedli první britskou ZEZ, kde musí vozidla platit poplatek, pokud nevyhovují emisním standardům. Tyto zóny postupně zavádějí i v dalších městech.
Oficiální zdroj pro LEZ a ZEZ: Oxford ZEZ

Parkování v městských oblastech:
Parkování v centrech velkých měst, jako je Londýn, Manchester nebo Birmingham, je drahé a často omezené. Parkovací poplatky v Londýně se pohybují mezi £3 – £7 za hodinu v závislosti na oblasti. V Manchesteru jsou ceny nižší, ale stále počítejte s cenami mezi £2 – £5 za hodinu. Ve větších městech je parkování obvykle placené v pracovních dnech a někdy i o víkendech.

Pokud nemáte v daném městě ubytování a jedete sem pouze na výlet, doporučuji využít parkoviště Park & Ride na kraji měst. Parkování na těchto parkovištích vás vyjde výrazně levněji, ceny se pohybují mezi £2 – £5 za den a často zahrnují jízdenku na autobus do centra. Několik tipů na parkování (Oxford, Cambridge) apod. jsme zahrnuli do článku o nejlepších výletech v okolí Londýna.

Parkování ve venkovských oblastech a národních parcích:
V národních parcích, jako je Lake District nebo Peak District, jsou parkoviště většinou placená, ale ceny jsou mnohem nižší než ve městech. Obvykle se pohybují mezi £2 – £5 na den. V některých venkovských oblastech je parkování zdarma, ale často s omezenou kapacitou, zejména v turisticky frekventovaných oblastech.

Jak platit za parkování?

Parkovací automaty: Nejběžnější způsob platby za parkování je prostřednictvím parkovacích automatů. Většinou můžete zaplatit pohodlně kartou.

Mobilní aplikace: V poslední době je stále populárnější platit za parkování přes mobilní aplikace jako RingGo, JustPark nebo PayByPhone. U těchto aplikací si zadáte lokaci (každé parkoviště má unikátní kód), zvolíte dobu parkování a zaplatíte přímo v aplikaci.

Anglie Dover

Kde si rezervovat auto v Anglii?

Zde najdete všechny autopůjčovny na jednom místě – světoznámé značky, jako je Europcar, Hertz nebo Sixt, ale taky lokální půjčovny, jako je Drivalia nebo U-Save.

Snadno si tak můžete vyfiltrovat vůz, který nejvíce vyhovuje vašim požadavkům, porovnat nabídky mezi sebou a přečíst si zkušenosti předchozích uživatelů.

Auto si pak vyzvednete, kde potřebujete – klidně hned na letišti v Londýně nebo si ho můžete vyzvednut kdekoliv v Anglii včetně menších měst.

Toto byl náš průvodce, jak na půjčení auta v Anglii + tipy, na co si dát pozor při řízení. Máte dotaz? Rádi ho zodpovíme v komentáři níže. Šťastnou cestu!

Více informací o Velké Británii

LONDÝN: Zde jsou nejkrásnější místa, co si nenechat ujít v Londýně. Pro snadnější plánování itineráři jsme vytvořili itinerář pro 3 dny v Londýně a pokud máte více času, zde je itinerář pro 5 dní v Londýně

ANGLIE: Inspirujte se nejkrásnějšími místy, co navštívit v Anglii. Zde jsou nejlepší výlety, co navštívit v okolí Londýna (včetně mapy a informací, jak se dostat).

SKOTSKO: Láká vás sever Velké Británie? Zde jsou nejkrásnější místa ve Skotsku nebo si naplánujte svůj roadtrip po Skotsku

Při návštěvě Skotska si nemůže nechat ujít Edinburgh – v tomto článku jsme sepsali Co navštívit v Edinburghu

Shrnutí: Jak na půjčení a řízení auta v Anglii

Jak na půjčení auta v Anglii?

Discovercars.com nebo jiná podobná služba je nejlepší způsob, jak si půjčit auto v Anglii. Na jednom místě najdete mezinárodní i lokální autopůjčovny a můžete si vyfiltrovat to nejlepší s ohledem na cenu a kvalitu. Díky pojištění a stornu zdarma vám odpadají dodatečné starosti.

Co potřebuju pro půjčení auta v Anglii?

K půjčení auta v Anglii vám bude stačit:
– Věk nad 21 nebo 23 let (dle autopůjčovny)
– Cestovní pas
– Potvrzení rezervace
– Kreditní nebo debetní karta na jméno hlavního řidiče (podle autopůjčovny)
– Řidičský průkaz (pro občany EU/EHP stačí běžný řidičský průkaz z jejich domovské země).
Podrobný postup, jak si půjčit auto v Anglii, najdete v našem průvodci.

Jak na řízení auta v Anglii?

Řízení v Anglii se příliš neliší od řízení v jiných zemích, nicméně existují určitá pravidla a předpisy, které byste měli znát, abyste si zajistili bezpečnou cestu.

Řízení v Anglii se odlišuje především tím, že se zde jezdí vlevo. To může být pro mnoho řidičů zvyklých na pravostranný provoz výzvou, ale po několika hodinách si určitě zvyknete. Kvalita silnic v Anglii je na vysoké úrovni, ať už jde o dálnice nebo vedlejší cesty. Více tipů jsme uvedli v článku výše.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *